Monday, November 4, 2019

The struggle

Assalamualaikum.

Ya, the struggle.. Bestnyer topik ni..
Just nak make sure everyone must know that im not really a good person..
.

Yang bertudung labuh tutup muka whatever itu.. But I TRY...

Saya memang dilahirkan daripada keluarga yang sederhana..

Masa kecik2 mmg tak pakai tudung..
Ada orang, kecik2 lagi parents dah ajar pakai tudung.. Takpelah itu time kecik2.. Now, dah besar mmg dh pakai tudung. Alhamdulillah...

Tapi tu lahh.. Tak menepati citarasa..

U know how the struggle is?

Bila pakai tudung biasa-biasa ambik gmbr ehh terselak sana terselak sini.. Dah ternampak..

Bila pakai tudung labuh, kau tahu orang ngata aku.. Ehh KAU TAK LAYAK... Kau rasa down tak? Sbb hakak yg ngata aku ni dy tudung biasa je, suka tunjuk body dy yg dulu gemuk skrg dh kurus..

Memang daripada zaman aku join usrah lagi aku jumpa ramai org yg rajin downkan aku mcm xbagi aku nak pakai tudung labuh.. Buat aku tak istiqamah untuk terima perubahan tu..
Aku pun jadi rasa nak putus asa..
Biarlah kita bersederhana je.
Ada masa tudung labuh, ada masa tudung bawal, ada masa shawl, ada masa instant aje..

Dah dia ngata aku on off plaa.. Adehh.. Mulut orang takleh nak tutup guys.. Hidayah itu milik Allah..

Awak nak cakap kita mcm2 teruskan.. Kita kt sini masih on off. 🤪🤪🤪Yang penting kau happy, aku happy..

Harap faham bertapa strugglenya aku nak tutup aurat..
Cium bau syurga ke neraka ke bukan mulut org yang tentukan...cukuplah Allah sahaja yang menilai..

Heartless

Assalamualaikum..

Walaupun sebenarnya kerja banyak, dan sepatutnya hadap komputer tapi saya perlukan juga sedikit ruang untuk luahkan perasaan yang macam takde perasaan😒🙄

Macammana ek nak timbulkan perasaan sayang.. Hurmm.. I dont know how to love other person actually..
Penat dah orang cakap kita mcm2 but actually kita yang takde perasaan...

Memanglah sis banyak dah jumpa mamat ini mamat tu.. Sampai ada orang cakap sis playgirl, orang cakap sis desperate, orang cakap sis gedik lahh. Padahal kita kt sini, mcm takde perasaan.. Sorry, maybe perasaan tu akan hadir lepas Allah cakap ya, dia untuk kau..

Kebanyakkan lelaki reject me, sebab terlalu cepat suruh pg jumpa mak bapak.. Ehh mcm2 lah aku jumpa..
Dh jumpa parents tapi perangai cm hape lah.. Parents aku plaa yg xsuka dia.. Padahal kita kat sini biasa je..

Ada yang mmg nak jumpa parents sgt2 tapi i terpaksa tolak sbb i pula yg rasa mcm ehhh.. Heartless haa heartless guys..

Sampai orang cakap sis terlalu sosial, hahahahahahaha
Padahal kita kt sini takde perasaan pun.. Kau bagi lah aku beribu lelaki ala2 malaikat yakin masuk syurga tu, kalau Allah belum izinkan masanya untuk terima lelaki kiriman Tuhan.. Mmg bukanlah.. Ya Allah, semoga masa itu adalah masa yang terbaik.. Allah itu sebaik-baik perancang..

Haah, mmg aku desperate tapi kawan-kawan perempuan aku tak pernah putus asa bagi aku nasihat, aku je yg selalu putus asa dalam perhubungan.. Aku maafkan dorg tp lepastu aku buat2 tahu lah sbb nak maafkan.. Kalau tak nanti org cakap aku ngungkit.. Aku buat ni semuanya bersebab..
Mak aku selalu pesan, buat baik dgn orang.. Tapi jgn baik sgt nanti kena pijak kepala.. Alamak, lepastu pesan buat baik berpada-pada buat jahat jgn sekali... Lepastu buat jahat sekali, org nampak kita jahat je takpun buat baik je lepastu kena pijak kepala.. Kau rasa?
Penat guys penat hadapi situasi mcmni..

Ada je yg dtg kt aku, tapi sis pulaa yg rasa tak boleh pergi dengan dia.. Ya Allah.. Sorry awak..
Sampai satu tahap, rasa nak pergi terus malas nak fikir. Tapi penting sebab arwah bonda selalu pesan simpan duit, simpan duit.. Bukan duit untuk kita tapi untuk masa depan anak2.. Cikgu kan, ofkoz mengajar kita benda yang baik-baik and sis mmg teringat-ingat sampai harini..

Kalaulah boleh nak beranak sensorang best jugak.. Uishh uishh sabar.. Ada tu yg lebih baik nak datang..kita rileks je lah.. Buat apa nak fikir teruk benda-benda mcmni? Tiber aku rilek ehh umur aku dah 40..anak sepupu dah masuk u.. Mampus.. Mcmne? Alahai padanlah kwn2 aku semua tak putus usaha nasihatkan aku.. Thanks guys..

Sabar je lah.. Sis cuma penat je dgn persepsi orang padahal i kt sini ok je.. Takde perasaan pun...
Cuma salahfaham je semua ni..
Orang cakap aku self defense lah whatever2 lahhh.. Guys, im here okay..

Aku lari sebab aku nak back balik myself.. Aku percaya Allah ada.. Biarlah dia nak cakap programlarian ini terlalu sosial, dia silap orang dia nak cakap mcm2 pasal i..

HabluminaAllah Habluminanas..

Saya sedang menjaga diri saya, jgn risau sy tak buat pape pun.. Terima kasih kerana memberi saya peringatan..